Login

aardbeving zorgt voor daklozen

Gepubliceerd: 2015-11-05 15:37:16 | Door Janice | 1637x bekeken |

Aardbeving zorgt voor daklozen

Na de aardbeving in de regio van Groningen moeten Tiemen en Alie Meulema vanaf 1 december hun woning uit, ze staan in principe op straat zonder dak boven hun hoofd.


aardbeving zorgt voor daklozen

Het echtpaar had in januari 2014 de NAM gecontacteerd om dit probleem op te lossen want hun schuur stond op instorten. Helaas gebeurde er niks met dit probleem en is 5 maanden later de schuur ingestort, met daaraan het woonhuis van het echtpaar in.

Het was een heftige periode voor dit echtpaar, de NAM wou geen actie ondernemen van wegen onduidelijkheid over de kosten en dekking van de schade. De NAM gooide het op achterstallig onderhoud en vond dat de verzekering mee moest betalen voor de kosten. Het huis van de echtpaar is al eerder geraakt door een storm en de NAM wilt niks doen zolang de verzekering niet betaald.

Het echtpaar woont sindsdien in een tijdelijke woning op het erg van een buurman. Het proces duurt veel te lang, er worden steeds meer maanden bij de wachttijd geplakt. Ze hebben last van schimmel en vocht bij hun huidig verblijfsplek, vochtbestrijding is het laatste waar ze op dit moment ook nog eens aan moeten gaan denken.

Er is nog een duidelijke oplossing voor dit probleem. De NAM en de verzekering heeft inmiddels wel geld uitgekeerd, alleen is het nog niet rond. Er wordt nu besproken om een nieuwe huis te laten bouwen op de plek waar eerst hun huis stond. Dat klinkt mooi, alleen is het een woning die ongeveer de helft kost van hun eigen woning en toch krijgen ze het niet rond.

Dit echtpaar staat vanaf 1 december op straat met veel kosten. De NAM gaat stoppen met het vergoeden van de dubbele woonlasten. Het echtpaar betaald zich rood aan huur voor hun tijdelijke woning en ook nog eens voor de hypotheek van de huis die er al lang niet meer staat. Hoe het er nu naar uit ziet hebben ze straks geen plek om naar toe te gaan.

Het echtpaar heeft een zware periode achter de rug en die is nog niet voorbij. Dat komt niet alleen door de NAM, maar ook van de huidige tijdelijke woning die veel vochtproblemen heeft. Het echtpaar krijgt last van eczeem en is vaak ziek. In zo een situatie vooral als hartpatiënt krijgen ze ook een kort lontje en raken ze snel geïrriteerd.

Ze zijn in ieder geval blij met de hulp die ze van hun buurvrouw krijgen, maar wat gaat er gebeuren met dit echtpaar na 1 december?


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Kingston DataTraveler 100 G3 32GB  USB Stick

Kingston DataTraveler 100 G3 32GB USB Stick kopen

Kingston DataTraveler 100 G3 32GB USB Stick

Bestellen
Kingston DataTraveler 101 G2 8GB USB Stick / Rood

Kingston DataTraveler 101 G2 8GB USB Stick / Rood kopen

Kingston DataTraveler 101 G2 8GB USB Stick

Bestellen
Trust Vecco Hu-4440p - 4 Poorts USB 2.0 Mini Hub

Trust Vecco Hu-4440p - 4 Poorts USB 2.0 Mini Hub kopen

Trust Vecco Hu-4440p - 4 Poorts USB 2.0 Mini

Bestellen
Selfie stick met GoPro adapter

Selfie stick met GoPro adapter kopen

Selfie stick met GoPro adapter

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJanice


Like deze focus


Naar boven
Feedback