Login

26 procent alle energie in 2020 schoon opgewekt

Gepubliceerd: 2015-10-12 12:21:48 | Door Janice | 950x bekeken |

26 procent alle energie in 2020 schoon opgewekt

26 procent alle energie in 2020 schoon opgewekt

In 2020 zal 26 procent van onze energie opgewekt worden met hernieuwbare bronnen, dat is een voorspelling van het International Energy Agency dat in Parijs gevestigd is.

Energieleveranciers vergelijken kan je tegenwoordig goed gebruiken. Op een gegeven moment zullen olie, gas en kolen opraken waardoor de zoektocht naar alternatieve bronnen in de afgelopen jaren gestegen is. Denk maar aan de nieuwe elektrische auto’s en de stijging in zonnepanelen en windmolens etc. We maken steeds meer gebruik van de voordelen die zon, water en wind met zicht mee brengen.

Meer dan 40 jaar houdt het IEA in de gaten hoe het gebruik en opwekking van energie verloopt. Niet lang na de oliecrisis is in 1973 het IEA opgericht. De organisatie maakt niet zomaar voorspellingen dus de genoemde 26 procent is heel realistisch. Met de verwachte stijging is het mogelijk om een land als Japan 2 keer van stroom te voorzien, de verwachte toename van opwekking is dan ook zevenhonderd gigawatt. De totale opbrengst van schone energie is groter dan de gecombineerde vraag van India, Brazilië en China.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJanice


Like deze focus


Naar boven
Feedback